Workshop - Conscious Conception​​

´Een tweedaagse workshop voor bewuste toekomstige ouders´.

CONSCIOUS CONCEPTION

We leven in een tijd waar veel van ons gevraagd wordt en het niet altijd vanzelfsprekend is om bewust stil te staan bij het worden van ouders. Toch is er steeds meer bekend hoe conceptie, zwangerschap en geboorte van invloed zijn op de ontwikkeling van een kind. De workshop Conscious Conception geeft jullie als toekomstige ouders de ruimte om je gevoelens en bewustzijn omtrent conceptie en prille zwangerschap te onderzoeken. Ook staan wij stil bij jouw eigen conceptie, zwangerschap en geboorte en het herschrijven van aspecten die jou angst geven of terughoudendheid. Door contact te maken met jezelf en dit te delen met je partner ontstaat er ruimte voor contact met de ziel van jullie kindje en vergroten jullie je liefdesveld als ‘grondingsplatform’ voor de inkomende ziel.

Wanneer is deze workshop voor jou en evt. je partner?

Joanne: ‘Conceptie is een moment van ‘sacred sexuality’, van diepe overgave aan Alles wat Is.’

Wil jij ook een dieper contact met je partner?

Dit weekend geeft jullie als partners op de eerste plaats tijd en aandacht voor elkaar, ruimte voor communicatie, genieten en intimiteit. Gedurende het weekend zullen we jullie begeleiden m.b.v. geleide meditatie, visualisatie en verschillende lichaamsgerichte, expressieve en energetische werkvormen waardoor jullie contact kunnen maken met jezelf, met elkaar als partners en met de inkomende ziel van je kindje.

Lees ook deze artikelen over Bewuste conceptie: Bewustzijn rondom conceptie en Kiezen jullie ook voor Bewuste Conceptie?

Na de workshop:

 • heb je meer voeling met jouw waarheid omtrent conceptie en het contact hebben met de ziel van je kind
 • heb je blokkades opgelost bij jezelf waardoor er meer ruimte is voor verwondering en overgave
 • heb je allebei meer contact met je fysieke lichaam
 • kan de vrouw meer contact met en ruimte ervaren in haar baarmoeder voor het frequentieveld van je kindje
 • voel je meer verbinding met elkaar en kan er meer levensenergie stromen
 • ervaar je een diepere laag van communicatie met jezelf en elkaar
 • voel je je vrijer in contact met de ziel van je kindje en ben je voorbereid om de ziel van je kindje te ontvangen
 • is er meer contact met je kindje in deze prille fase van zwangerschap
 • heb je meer bewustzijn op hoe belangrijk conceptie en zwangerschap is voor de incarnerende ziel

Door contact te maken met jezelf en dit te delen met je partner ontstaat er ruimte voor contact met de ziel van jullie kindje

Reacties van vorige deelnemers:

“Weer bewust contact met mijn lichaam”

“Voor het eerst sinds ik mij kan herinneren heb ik bewust contact met mijn lichaam, ben ik aanwezig in mijn lichaam, ben ik mijn lichaam. Nooit eerder was ik mij bewust van het feit dat ik door eerdere ervaringen geen contact had met mijn baarmoeder. Nu voel ik de werkelijke verbinding met mijn vrouwelijkheid, het liefdesveld wat ik in mij draag maar ook de verbinding met de aarde en het al wat is. Dat is wat ik magische vind aan hoe Joanne ‘’werkt’’’, zij doet een beroep op mijn zelfhelend vermogen en begeleidt mijn proces vanuit haar onvoorwaardelijke liefde. Nooit eerder heb ik echt gevoeld en begrepen wat thuiskomen in jezelf inhoudt, tot nu. Dankjewel lieve Joanne. In liefde & licht, Iris.”

5/5

“Gedragen door jullie begeleiding, de sisterhood en de energie”

‘Door de oefeningen die we met elkaar deden besefte ik weer hoe belangrijk het is om contact te hebben met mijn lichaam. Het aanraken het koesteren en het accepteren van mijn lichaam.
Ademhalen door mijn buik en aanwezig zijn in mijn lichaam is houden van mezelf en hier willen zijn op aarde. Mijn lichaam had blokkades opgeslagen waardoor ik de neiging heb niet geheel in mijn lichaam aanwezig te zijn.
Door de veilige ‘energetische’ ruimte en de liefdevolle begeleiding van Joanne en Annick en alle wezens die ons ondersteunden.  Had ik geen moeite om mezelf over te geven en dat te laten gebeuren wat mocht gebeuren. Het contact maken met de baarmoeder was een pijnlijke herinnering maar ook verhelderd.
Ik mag er zijn!
Ik vond de ademhalingsoefening, bevrijdend en  doeltreffend. Ik voelde mij gedragen door jullie begeleiding, de sisterhood en de energie.’ Helen

4.8/5

“Opnieuw verbinden met je eigen plezier”

‘Het weekend is als een reis door je eigen bekkengebied , waarbij je de uitnodiging krijgt om de pijn die mogelijk daar zit opgeslagen te helen,  maar waarin je ook de kans krijgt je opnieuw te verbinden met je eigen plezier! Tijdens die hele reis wordt je onwijs liefdevol en zuiver ondersteund door Joanne en Annick en door het veld van alle vrouwen met wie je samen deze reis maakt.’ Esther

4.5/5

“Ontzettend warm en waardevol geweest voor ons tweeën”

‘Wij bedanken Joanne voor een fijne, bijzondere middag. We wilden op een diepere laag werken aan onze verbinding, pijnstukken en patronen. Hiervoor is veiligheid nodig en dat wist Joanne binnen no time te creëren bij ons. De rust en kalmte die zij uitstraalt stelt je direct op je gemak. De kracht van energie is zoveel sterker dan woorden. Dat is ons opnieuw duidelijk geworden. De ervaring is ontzettend warm en waardevol geweest voor ons tweeën. We zijn naar huis gegaan met mooie inzichten om samen en individueel mee verder te gaan. Elke keer een stapje dichterbij onszelf. Bedankt!…’ Rianne

4.8/5

Facilitatoren : Joanne van Wijgerden en Annick Burger

Joanne van Wijgerden

Joanne 

Joanne heeft naast een universitaire achtergrond, een opleiding tot energetisch therapeut en een opleiding tot doula. Zij heeft een praktijkervaring van 35 jaar als energetisch therapeut en werkt vanaf haar 20ste met groepen als facilitator. Haar visie op gezondheid is gericht op zelfgenezend vermogen, energetische doorstroming van het lichaam in samenhang met het genereren van bewustzijn. Bewustzijn is de sleutel tot het veranderen van familie templates, oude emotionele en mentale patronen. Bewustzijn leidt tot de ontwikkeling van spirituele vermogens en een meer fijnstoffelijke waarneming en werking van het fysieke lichaam.

Toegespitst op zwangerschap en geboorte brengt Joanne vrouwen in contact met hun aangeboren vermogen tot een liefdevol proces van zwangerschap en geboorte. Contact met lichaam en geest via de intuïtie en het subtieler aanvoelen van de signalen van het lichaam in combinatie met een spirituele connectie met de incarnerende ziel, maakt dat een vrouw met een veel groter bewustzijn zwanger is en verandert de manier waarop zij zich voorbereidt op de geboorte en welkom van haar kind.

 

 

Annick:

Ik ben twee maanden te vroeg geboren en heb daardoor lang in de couveuse gelegen. Veel thema´s rondom conceptie, zwangerschap en bevalling heb ik zelf mogen ervaren in mijn eigen leven. Het helen van deze stukken brengt mij steeds dichterbij mijn eigen essentie. Deze imprints hebben een enorme impact gehad op mijn levensloop. Zolang ik mij kan herinneren heb ik een grote nieuwsgierigheid naar de essentie van het bestaan, het doel van het leven. Thema’s die ik in mijn leven ben tegengekomen gaan over verbinding, dualiteit, leven en dood, bestaansrecht, in het hier en nu aanwezig kunnen zijn en omgaan met angst. Spiritualiteit en zingeving hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik maak graag contact met de niet stoffelijke wereld, het universum, en verschillende dimensies.

De afgelopen jaren leef ik steeds minder vanuit een bestaande structuur en meer vanuit verbinding met mezelf en mijn omgeving. Ik hou ervan om buiten de lijntjes te kleuren en om vastgeroeste structuren te veranderen of in beweging te zetten. Ik leef met veel creativiteit en belicht situaties van verschillende kanten.
Het is mijn passie om met de beweging tussen het donker en het licht en het universele en het aardse te werken en om dit dichter tot elkaar te laten komen.
Naast mijn eigen praktijk werk ik als psychiatrisch verpleegkundige bij een grote instelling en geef ik trainingen om het stigma rondom psychiatrische aandoeningen te verkleinen. Het is mijn missie om ook daar het ‘anders zijn’ niet meer te bestempelen als goed of fout.
Ik zie steeds meer mensen, zowel privé als in mijn werk, die een verlangen voelen om het anders te gaan doen.
Momenteel rond ik de opleiding tot levenstherapeut afronden aan School of Life. Mijn praktijk is in Den Bosch

Over Joanne :

Zij heeft een groot ervaringsveld in hoe zij mensen in verbinding brengt met hun eigen liefde en in-eigen vermogens om transformatie aan te gaan in zichzelf. Conceptie, zwangerschap en geboorte zijn diepe transformerende ervaringen.
Joanne ondersteunt je in het verder activeren van zowel je eigen spirituele en kosmische bewustzijn als jouw contact met Gaia en vergroting van je heilige levensenergie: in sacred sexuality komen beide bij elkaar. Contact met de incarnerende ziel is een onlosmakelijk onderdeel hiervan.

Joanne genereert een groot liefdevol en multidimensioneel veld waarbinnen mensen zich veilig voelen om hun eigen ingevingen en impulsen meer te vertrouwen en zich over te geven aan de eigen levensstroom. Dit genereert een enorme vreugde, openheid en aangeraakt worden in wie zij zijn: ‘Ik voel mijn energie, ik voel mijn kwetsbaarheid, ik voel mijn licht en liefdesveld, ik voel zachtheid en kracht, ik voel zoveel schoonheid’.

Dit innerlijke werk vergroot ook de verbinding met de lichaamswijsheid, het lichamelijke plezier en vertrouwen in het lichaam en de natuurlijke kracht van geboorte. De basis van een liefdevol veld, maakt het eenvoudiger voor deelnemers om hun eigen blokkades te onderzoeken en te helen en hun eigen imprints van conceptie, zwangerschap en geboorte te helen en te herschrijven.

Annick over bewuste conceptie:

‘Conscious conception omdat menselijke bewustzijn een manifestatie is van het universele bewustzijn dat in de kosmos aanwezig is. Het is het kosmische bewustzijn dat zich bij de conceptie embodies, belichaamd. Wanneer we dit vanuit bewuste en liefdevolle intentie begeleiden creëren we een andere, nieuwe realiteit.’

Dit weekend geeft jullie als koppel op de eerste plaats tijd en aandacht voor elkaar, ruimte voor communicatie, genieten en intimiteit. Gedurende het weekend zullen we jullie begeleiden m.b.v. geleide meditatie, visualisatie en verschillende lichaamsgerichte, expressieve en energetische werkvormen waardoor jullie contact kunnen maken met jezelf, met elkaar als partners en met de inkomende ziel.

Programma

Wij werken met visualisaties, meditaties, dans, emotioneel werk en lichaamswerk. Soms alleen, soms in tweetallen en de tweede dag vooral in de hele groep. Groepswerk is co-creatief en de som is zoveel meer dan de delen omdat iedereen sleutels voor elkaars groei bij zich draagt. 

 

 

Woorden van Joanne

“Op mijn zestiende wist ik dat ik later met groepen wilde werken. Ik geef nu zo’n 30 jaar workshops en trainingen. Mijn grote liefde is co-creatie, bewustzijn en zelfgenezend vermogen. Ik ben een schorpioen en houdt van diepgang en ‘walk your talk’. Als facilitator en energetische coach is mijn grootste vervulling als mensen meer zichzelf kunnen zijn, hun intuïtie en gevoel durven volgen en zich empowered voelen om te doen wat hun hart hun ingeeft.”

Beoordeling van Deelnemers:

0
Inhoud
0
Presentatie
0
Spreker

Kosten

€ 325 per persoon (incl. koffie, thee en water en een avondmaaltijd op zaterdagavond) 

 

Tips!

Wanneer je oefeningen doet kun je soms grote temperatuurverschillen ervaren. Sommige mensen krijgen het heel warm, anderen heel koud. Als je hiervoor gevoelig bent, is het handig om je te kleden in laagjes, of een extra vest of dekentje mee te nemen.

Er zullen kannen water bij de zaal aanwezig zijn, maar mocht je bij je eigen plek water willen hebben, neem dan zelf een flesje mee.

Praktische details, data en locatie


14 en 15 maart

vanaf zaterdag 10.00 uur, inclusief zaterdagavond, tot en met zondagmiddag 16.00 uur.

Zaterdag : Ochtend – Middag – Avond

Zondag: Ochtend – Middag

Max. 16 deelnemers

Locatie:

Plaats: Healing Arts, Rumilaan 30 in Almere.

Wil je in de buurt overnachten? Bekijk dan deze pagina’s voor tips:
Bed and Breakfast AlmereVisitalmere.com

Avond Eten

Zaterdag avond eten we samen een avondmaaltijd
die voor jou verzorgd wordt.

Lunch

Voor de lunch op zaterdag en zondag organiseren we een zogeheten potluck.
Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer eten meebrengt (vaak zelf bereid) en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Het idee is dat men met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd heeft.

Bestel je ticket(s)

Klik op onderstaande knop en bestel je ticket(s) voor deze workshop. Heb je vragen over de workshop? Mail dan naar hallo@nieuwetijdskind.com

 • 448
  Shares

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We gebruiken Woocommerce als webwinkelsoftware. Woocommerce plaatst alleen functionele cookies, zodat producten in de winkelwagen opgeslagen kunnen worden. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website, kunnen deze cookies niet uitgeschakeld worden.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined

Liever niet
Accepteren