Workshop - VROUWENKRACHT

Tweedaagse Vrouwencirkel voor healing, empowerment en omarming van je vrouw-zijn

 • Joanne van Wijgerden en Annick Burger
 • t/m 1 juni Online, en daarna Almere
 • 10/11 april Online , 26/27 juni
 • € 250 - € 285
 • Max. 18 personen

VROUWENKRACHT

Wat brengt het gegeven dat je een vrouwenlichaam hebt soms toch veel mooie, krachtige, moeilijke en soms heftige thema’s met zich mee. De fases van een eerste menstruatie, ontwakende seksualiteit, het aangaan van liefdesrelaties, het proces van zwangerschap, geboorte geven en moeder worden, de overgang. Hoe belangrijk is het om daarin contact te houden met je lichaam en hoe vaak gebeurt het dat je door emotionele of traumatische ervaringen het contact verliest met je lichaam en bijvoorbeeld je (seksuele) plezier kwijt raakt.

Toch kan alles herschreven worden als je bewust wordt wat je lichaam je vertelt en je vanuit liefde voor jezelf en je lichaam kunt ervaren hoe dit jouw bewustzijn en groei ondersteunt.

Wil jij ook:

 • Inzicht krijgen in jouw thema’s zoals geboortetrauma, seksualiteit, relatie issues, zelfliefde?
 • Healing en herschrijving hiervan?
 • Hart en sexualiteit met elkaar verbinden?
 • Contact maken met je baarmoeder en met haar communiceren?
 • Je vrouwelijkheid belichamen?
 • Zelfliefde: het verhogen van je eigen liefdesveld?

Co-creatie, bewustzijn en zelfgenezend vermogen

Voel jij je aangesproken door deze workshop?

Deze workshop is voor vrouwen die  in een cirkel van ‘Soulsisters’ willen delen in hoe omgaan met vrouwenthema’s buiten de gebaande paden om en openstaan voor de bewustzijnsontwikkeling die dat brengt. In de workshop is  volop aandacht voor de samenhang tussen lichaam, emoties,  herschrijving en heling van traumatische ervaringen. Een intense, verwarmende tweedaagse met energetisch lichaamswerk, dans, aanraking en beweging, meditatie en visualisaties, klank en multi-dimensionaliteit.

In deze workshop leer je bewust worden van wat je lichaam je vertelt vanuit liefde voor jezelf, en hoe dit jouw bewustzijn en groei ondersteunt.

Reacties van vorige deelnemers:

“Weer bewust contact met mijn lichaam”

“Voor het eerst sinds ik mij kan herinneren heb ik bewust contact met mijn lichaam, ben ik aanwezig in mijn lichaam, ben ik mijn lichaam. Nooit eerder was ik mij bewust van het feit dat ik door eerdere ervaringen geen contact had met mijn baarmoeder. Nu voel ik de werkelijke verbinding met mijn vrouwelijkheid, het liefdesveld wat ik in mij draag maar ook de verbinding met de aarde en het al wat is. Dat is wat ik magische vind aan hoe Joanne ‘’werkt’’’, zij doet een beroep op mijn zelfhelend vermogen en begeleidt mijn proces vanuit haar onvoorwaardelijke liefde. Nooit eerder heb ik echt gevoeld en begrepen wat thuiskomen in jezelf inhoudt, tot nu. Dankjewel lieve Joanne. In liefde & licht, Iris.”

5/5

“Gedragen door jullie begeleiding, de sisterhood en de energie”

‘Door de oefeningen die we met elkaar deden besefte ik weer hoe belangrijk het is om contact te hebben met mijn lichaam. Het aanraken het koesteren en het accepteren van mijn lichaam.
Ademhalen door mijn buik en aanwezig zijn in mijn lichaam is houden van mezelf en hier willen zijn op aarde. Mijn lichaam had blokkades opgeslagen waardoor ik de neiging heb niet geheel in mijn lichaam aanwezig te zijn.
Door de veilige ‘energetische’ ruimte en de liefdevolle begeleiding van Joanne en Annick en alle wezens die ons ondersteunden.  Had ik geen moeite om mezelf over te geven en dat te laten gebeuren wat mocht gebeuren. Het contact maken met de baarmoeder was een pijnlijke herinnering maar ook verhelderd.
Ik mag er zijn!
Ik vond de ademhalingsoefening, bevrijdend en  doeltreffend. Ik voelde mij gedragen door jullie begeleiding, de sisterhood en de energie.’ Helen

4.8/5

“Opnieuw verbinden met je eigen plezier”

‘Het weekend is als een reis door je eigen bekkengebied , waarbij je de uitnodiging krijgt om de pijn die mogelijk daar zit opgeslagen te helen,  maar waarin je ook de kans krijgt je opnieuw te verbinden met je eigen plezier! Tijdens die hele reis wordt je onwijs liefdevol en zuiver ondersteund door Joanne en Annick en door het veld van alle vrouwen met wie je samen deze reis maakt.’ Esther

4.5/5

“Dichter bij mezelf ”

‘De workshop was een enorme beleving, Joanne en Annick creëren een veilige en open sfeer waarin er voor iedereen op zijn eigen manier ruimte is. Voor mij was de workshop een erg waardevolle ervaring waarin ik dichter bij mezelf ben gekomen.’ Isabelle

4.8/5

Facilitatoren : Joanne van Wijgerden en Annick Burger

Joanne van Wijgerden

Joanne 

Joanne werkt al vanaf haar 23ste als trainer, lichaamsgerichttherapeut en coach. Na haar afstuderen werkte zij ook als managementconsultant in cultuurverandering in organisaties. Na een periode van ME, heeft zij gekozen om zich te concentreren op een vakgebied waar ook haar spiritualiteit vrij kon stromen. Dit heeft haar geïnspireerd tot het ontwikkelen van de Healing Arts Liquid Light Frequenties in 1998. In het bewustzijnsveld dat de remedies openen, is zij therapeuten vanuit allerlei disciplines, psychologen, coaches en mensen op zoek naar bewustzijn, gaan trainen om met deze frequenties als katalysator te werken aan bewustzijnsgroei, healing en multidimensionaliteit van henzelf en van hun cliënten. Vanaf 2009 is zij kindertherapeuten en ouders gaan trainen in kindercoaching. Zij heeft haar workshops ook meerdere jaren in Belgie en de US gegeven. Sinds 2012 faciliteert zij in co-creatie ‘zomerkampen’ voor hoogsensitieve jongeren en is zij met haar partner in 2017 de community Live-to-Be gestart om hoogsensitieve jongeren te empoweren en gronding te geven zodat zij hun kwaliteiten in de wereld kunnen brengen.

In haar workshops staat centraal de vierluik intuïtie-gevoel-lichaamssignalen en hartsenergie. Juist gevoelige (paranormale)en hoogsensitieve mensen hebben als kind geleerd  om deze vierluik te onderdrukken. Soms op zo’n manier dat zij zich niet eens meer bewust zijn dat zij dit onderdrukken. We ervaren wel de stress en ontwikkelen fysieke en andere klachten die ons dan aanzetten om een oplossing te vinden. In de workshops leer je om deze vierluik weer bewust te worden en te omarmen als jouw hoogste kwaliteit en gave.

 

Annick:

Annick heeft de opleiding tot levenstherapeut aan de school of life afgerond en is werkzaam binnen haar eigen praktijk in Den Bosch (www.yourpulse.nl)  Binnen YourPulse is er ruimte voor gevoelige zielen die niet lijken te passen in de huidige maatschappij. Moeite hebben met de bestaande structuren en snel overprikkelt zijn. Voor diegene die resoneren met nieuwetijds thema’s, multidimensionaliteit en lichtwerk. Annick was tijdens haar geboorte zowel prematuur als dysmatuur en heeft daardoor lang in de couveuse gelegen. Veel thema´s rondom conceptie, zwangerschap en bevalling heeft zijzelf mogen ervaren in haar leven. Deze imprints hebben een enorme impact gehad op haar levensloop en daarom is volgens Annick een groeiend bewustzijn over de vroege traumatisering essentieel om meer verbinding en veiligheid te ervaren in het leven. Haar grote nieuwsgierigheid naar de essentie van het bestaan, het doel van het leven, heeft zij vanaf jongs af aan gehad. Thema’s die gaan over verbinding, dualiteit, leven en dood, bestaansrecht, in het hier en nu aanwezig kunnen zijn en omgaan met angst zijn haar niet vreemd. Spiritualiteit speelt een grote rol in haar leven en contact met de niet stoffelijke wereld, het universum, en verschillende dimensies. Zij voelt een groot verlangen om een bijdrage te leveren aan een wereld gebouwd op vertrouwen, liefde en eenheid.

Annick is daarnaast verpleegkundige en werkzaam binnen de geestelijke gezondheidszorg, waar zij momenteel trainingen geeft over psychische aandoeningen en die bijdragen aan het verminderen van het stigma.afronden aan School of Life. Mijn praktijk is in Den Bosch

Programma

Wij werken met visualisaties, meditaties, dans, emotioneel werk en lichaamswerk. Soms alleen, soms in tweetallen en de tweede dag vooral in de hele groep. Groepswerk is co-creatief en de som is zoveel meer dan de delen omdat iedereen sleutels voor elkaars groei bij zich draagt.

Woorden van Joanne

“Op mijn zestiende wist ik dat ik later met groepen wilde werken. Ik geef nu zo’n 30 jaar workshops en trainingen. Mijn grote liefde is co-creatie, bewustzijn en zelfgenezend vermogen. Ik ben een schorpioen en houdt van diepgang en ‘walk your talk’. Als facilitator en energetische coach is mijn grootste vervulling als mensen meer zichzelf kunnen zijn, hun intuïtie en gevoel durven volgen en zich empowered voelen om te doen wat hun hart hun ingeeft.”

Beoordeling van Deelnemers:

0
Inhoud
0
Presentatie
0
Spreker

Kosten

€ 250 Live stream – 285 offline (incl. koffie, thee en water) 

Tips!

Lees ter voorbereiding: Pamela Kribbe – “De verboden vrouw spreekt”

Wanneer je oefeningen doet kun je soms grote temperatuurverschillen ervaren. Sommige mensen krijgen het heel warm, anderen heel koud. Als je hiervoor gevoelig bent, is het handig om je te kleden in laagjes, of een extra vest of dekentje mee te nemen.

Er zullen kannen water bij de zaal aanwezig zijn, maar mocht je bij je eigen plek water willen hebben, neem dan zelf een flesje mee.

 

Praktische details, data en locatie

Er zijn 2 verschillende data waarop je aan deze weekendworkshop kunt deelnemen:

vrijdag 10 en zaterdag 11 april*

*deze workshop vindt online plaats ivm het coronavirus, je vindt het programma hier: Vrouwenkracht Online Live Stream

of

vrijdag 26 en zaterdag 27 juni 2020 

van 10:00 – 18:00 uur 

Max. 18 deelnemers

Locatie:

de Open Ruimte in Almere

J. Bakerstraat 40
1311 GA Almere

Wil je in de buurt overnachten? Bekijk dan deze pagina’s voor tips:
 
Lunch
Voor de lunch van de fysieke workshop van Juni organiseren we een zgh. potluck.
Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer eten meebrengt (vaak zelf bereid) en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Het idee is dat men met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd heeft, en het is in de praktijk heel verbindend om zo te delen en ontvangen.
 

Bestel je ticket(s)

Klik op onderstaande knop en bestel je ticket(s) voor deze workshop. Heb je vragen over de workshop? Mail dan naar hallo@nieuwetijdskind.com

 • 448
  Shares

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We gebruiken Woocommerce als webwinkelsoftware. Woocommerce plaatst alleen functionele cookies, zodat producten in de winkelwagen opgeslagen kunnen worden. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website, kunnen deze cookies niet uitgeschakeld worden.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined

Liever niet
Accepteren