Workshop - BIRTHING FROM WITHIN

´Ignite the inner wisdom and natural power to birth´

Een intieme workshop voor zwangere koppels

BIRTHING FROM WITHIN

Een geboorte kan anders verlopen dan hoe je het je het van tevoren hebt voorgesteld. Er zijn tegenwoordig vele aanleidingen waarom je toch in het ziekenhuis moet bevallen. Op zich is de aanleiding vaak niets ernstigs, maar vanwege medische protocollen is ook een vroedvrouw daar aan gebonden. Dit maakt dat tegenwoordig tachtig procent van de eerstgeboren baby’s in het ziekenhuis worden geboren. De weg naar het ziekenhuis, het vele beroep dat op je gedaan wordt door alle medische handelingen, vele mensen om je heen. Dat alles maakt dat het een uitdaging is om bij jezelf te blijven en dat jij als vrouw de leiding houdt in wat jij nodig hebt. Terwijl een bevalling het beste verloopt als je in overgave bent en je diep naar binnen kunt keren, in contact met jezelf en je kindje.

Er is een aspect waar vrouwen (en partner) niet altijd op voorbereid zijn bij de bevalling. Tijdens de ontsluiting worden alle emotionele trauma’s die opgeslagen zijn in het bekkengebied en die dus niet verwerkt zijn, geactiveerd. Soms vanuit dit leven, soms vanuit vorige levens. Ook waar het je eigen geboorte betreft. Als je bijvoorbeeld een eigen trauma hebt ervaren tijdens je eigen geboorte, dan kan dat gevoel en bijbehorende emoties opkomen tijdens de geboorte van je kind.

In deze workshop hebben wij alle aandacht voor deze onderwerpen voor healing en herschrijving.

Deze workshop bereidt jou als vrouw voor om in die diepe overgave te zijn en hoe daarin terug te keren wat er ook om je heen gebeurt. Met ondersteuning van je partner die weet wat je daarbij nodig hebt.

Wanneer is de workshop geschikt voor jullie?

Bewustzijn, overgave, intimiteit en healing

In de workshop Birthing from Within, is er ruimte voor alle aspecten die een natuurlijke geboorte versterken en het tot een ontspannen, liefdevolle, wonderlijke en onvergetelijke gebeurtenis maken:

 • wij spreken de spirituele en natuurlijke seksuele kracht aan die vrouwen hebben voor een bewuste en natuurlijke geboorte. Een authentiek en liefdevol contact met het eigen lichaam is een uitnodiging om je over te geven aan de natuurlijke en zeer functionele flow van de hormonen die het geboortepoces voorbereiden en begeleiden. Schaamte en onverwerkte traumas kunnen dan naar boven komen. Door die aan te gaan en te helen in de workshop, voorkom je dat zij ‘open worden getrokken’ bij de geboorte.
 • het uitnodigen van contact en intimiteit met je partner. Op het moment dat de weeën zich aankondigen en een vrouw zich naar binnen keert, is het belangrijk dat haar partner weet hoe zij zich veilig kan voelen, de bewegingen van haar lichaam kan volgen en ondersteunen, het contact en de intimiteit in stand kan houden ook binnen een medische setting.
 • contact met jullie kindje zowel spiritueel, emotioneel als lichamelijk zodat je kind de geboorte kan bepalen en jullie daarin optimaal samenwerken
 • het helen en herschrijven van geboorte imprints

Na de workshop:

Heb je als vrouw meer vertrouwen in een natuurlijke geboorte en de inherente  kwaliteiten van jouw lichaam.

Je bent meer in contact met jouw intuïtie en wijsheid van je lichaam. Als partner heb je meer contact met het geboorteproces en de gevoelslagen die daarin spelen.

Er is ruimte voor een grotere intimiteit tussen jullie en bewustzijn hoe je die ook onder allerlei omstandigheden stabiel kunt houden

Ignite the inner wisdom and natural power to birth

Reacties van vorige deelnemers:

“Geholpen om als stel beter te communiceren en samen te werken. ”

‘Joanne is een van de meest bijzondere vrouwen die ik heb mogen ontmoeten. Zij heeft mij met onze kinderwens geholpen bedding te geven in mijn lijf, in mijn bekken en in mijn veld voor het ontvangen van ons kindje. Met haar enorme liefdesveld en zachte, krachtige, helende energie heeft ze mij geholpen inzicht te krijgen wat er nog nodig is aan persoonlijke processen en healing in mij om volledig ruimte te maken voor deze nieuwe ziel. Ook heeft zij ons geholpen om als stel beter te communiceren en samen te werken om onze grootste wens in vervulling te laten gaan. Een prachtige, waardevolle, sterkende ervaring.’

Saar

5/5

“Voelde als een groot cadeau”

‘Toen ik zwanger was van mijn zoontje heb ik er met Joanne aan kunnen werken om mijn lijf op nog meer multidimensionele lagen ontvankelijk te maken voor de geboorte van de nieuwe ziel. Dit voelde als een groot cadeau voor de beleving van mn zwangerschap en het op aarde zetten van deze nieuwe energie. Wat Joanne hierin te bieden heeft is enig in z’n soort.’

Tineke

4.8/5

“Letterlijk hartverwarmend”

“Toen ik 38 weken zwanger was van ons jongetje heb ik een hele fijne, (letterlijk) hartverwarmende sessie bij Joanne gehad. Ik voelde me gelijk zeer vertrouwd bij haar en voelde dat ze samen met mij liefdevol op zoek wilde gaan naar wat goed zou zijn het jongetje en mij op dat moment.”

Annelies

4.5/5

“Ontzettend warm en waardevol geweest voor ons tweeën”

‘Wij bedanken Joanne voor een fijne, bijzondere middag. We wilden op een diepere laag werken aan onze verbinding, pijnstukken en patronen. Hiervoor is veiligheid nodig en dat wist Joanne binnen no time te creëren bij ons. De rust en kalmte die zij uitstraalt stelt je direct op je gemak. De kracht van energie is zoveel sterker dan woorden. Dat is ons opnieuw duidelijk geworden. De ervaring is ontzettend warm en waardevol geweest voor ons tweeën. We zijn naar huis gegaan met mooie inzichten om samen en individueel mee verder te gaan. Elke keer een stapje dichterbij onszelf. Bedankt!…’ Rianne

4.8/5

Facilitatoren : Joanne van Wijgerden en Annick Burger

Joanne van Wijgerden

Joanne 

Joanne heeft naast een universitaire achtergrond, een opleiding tot energetisch therapeut en een opleiding tot doula. Zij heeft een praktijkervaring van 35 jaar als energetisch therapeut en werkt vanaf haar 20ste met groepen als facilitator. Haar visie op gezondheid is gericht op zelfgenezend vermogen, energetische doorstroming van het lichaam in samenhang met het genereren van bewustzijn. Bewustzijn is de sleutel tot het veranderen van familie templates, oude emotionele en mentale patronen. Bewustzijn leidt tot de ontwikkeling van spirituele vermogens en een meer fijnstoffelijke waarneming en werking van het fysieke lichaam.

Toegespitst op zwangerschap en geboorte brengt Joanne vrouwen in contact met hun aangeboren vermogen tot een liefdevol proces van zwangerschap en geboorte. Contact met lichaam en geest via de intuïtie en het subtieler aanvoelen van de signalen van het lichaam in combinatie met een spirituele connectie met de incarnerende ziel, maakt dat een vrouw met een veel groter bewustzijn zwanger is en verandert de manier waarop zij zich voorbereidt op de geboorte en welkom van haar kind.

Annick:

Ik ben twee maanden te vroeg geboren en heb daardoor lang in de couveuse gelegen. Veel thema´s rondom conceptie, zwangerschap en bevalling heb ik zelf mogen ervaren in mijn eigen leven. Het helen van deze stukken brengt mij steeds dichterbij mijn eigen essentie. Deze imprints hebben een enorme impact gehad op mijn levensloop. Zolang ik mij kan herinneren heb ik een grote nieuwsgierigheid naar de essentie van het bestaan, het doel van het leven. Thema’s die ik in mijn leven ben tegengekomen gaan over verbinding, dualiteit, leven en dood, bestaansrecht, in het hier en nu aanwezig kunnen zijn en omgaan met angst. Spiritualiteit en zingeving hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Ik maak graag contact met de niet stoffelijke wereld, het universum, en verschillende dimensies.

De afgelopen jaren leef ik steeds minder vanuit een bestaande structuur en meer vanuit verbinding met mezelf en mijn omgeving. Ik hou ervan om buiten de lijntjes te kleuren en om vastgeroeste structuren te veranderen of in beweging te zetten. Ik leef met veel creativiteit en belicht situaties van verschillende kanten.
Het is mijn passie om met de beweging tussen het donker en het licht en het universele en het aardse te werken en om dit dichter tot elkaar te laten komen.
Naast mijn eigen praktijk werk ik als psychiatrisch verpleegkundige bij een grote instelling en geef ik trainingen om het stigma rondom psychiatrische aandoeningen te verkleinen. Het is mijn missie om ook daar het ‘anders zijn’ niet meer te bestempelen als goed of fout.
Ik zie steeds meer mensen, zowel privé als in mijn werk, die een verlangen voelen om het anders te gaan doen.
Momenteel rond ik de opleiding tot levenstherapeut afronden aan School of Life. Mijn praktijk is in Den Bosch

Over Joanne :

Zij heeft een groot ervaringsveld in hoe zij mensen in verbinding brengt met hun eigen liefde en in-eigen vermogens om transformatie aan te gaan in zichzelf. Conceptie, zwangerschap en geboorte zijn diepe transformerende ervaringen.
Joanne ondersteunt je in het verder activeren van zowel je eigen spirituele en kosmische bewustzijn als jouw contact met Gaia en vergroting van je heilige levensenergie: in sacred sexuality komen beide bij elkaar. Contact met de incarnerende ziel is een onlosmakelijk onderdeel hiervan.

Joanne genereert een groot liefdevol en multidimensioneel veld waarbinnen mensen zich veilig voelen om hun eigen ingevingen en impulsen meer te vertrouwen en zich over te geven aan de eigen levensstroom. Dit genereert een enorme vreugde, openheid en aangeraakt worden in wie zij zijn: ‘Ik voel mijn energie, ik voel mijn kwetsbaarheid, ik voel mijn licht en liefdesveld, ik voel zachtheid en kracht, ik voel zoveel schoonheid’.

Dit innerlijke werk vergroot ook de verbinding met de lichaamswijsheid, het lichamelijke plezier en vertrouwen in het lichaam en de natuurlijke kracht van geboorte. De basis van een liefdevol veld, maakt het eenvoudiger voor deelnemers om hun eigen blokkades te onderzoeken en te helen en hun eigen imprints van conceptie, zwangerschap en geboorte te helen en te herschrijven.

Annick over bewuste conceptie:

‘Conscious conception omdat menselijke bewustzijn een manifestatie is van het universele bewustzijn dat in de kosmos aanwezig is. Het is het kosmische bewustzijn dat zich bij de conceptie embodies, belichaamd. Wanneer we dit vanuit bewuste en liefdevolle intentie begeleiden creëren we een andere, nieuwe realiteit.’ Dit weekend geeft jullie als koppel op de eerste plaats tijd en aandacht voor elkaar, ruimte voor communicatie, genieten en intimiteit. Gedurende het weekend zullen we jullie begeleiden m.b.v. geleide meditatie, visualisatie en verschillende lichaamsgerichte, expressieve en energetische werkvormen waardoor jullie contact kunnen maken met jezelf, met elkaar als partners en met de inkomende ziel.

Programma

Wij werken met visualisaties, meditaties, dans, emotioneel werk en lichaamswerk. Soms alleen, soms in tweetallen en de tweede dag vooral in de hele groep. Groepswerk is co-creatief en de som is zoveel meer dan de delen omdat iedereen sleutels voor elkaars groei bij zich draagt. 

 

 

Woorden van Joanne

“Op mijn zestiende wist ik dat ik later met groepen wilde werken. Ik geef nu zo’n 30 jaar workshops en trainingen. Mijn grote liefde is co-creatie, bewustzijn en zelfgenezend vermogen. Ik ben een schorpioen en houdt van diepgang en ‘walk your talk’. Als facilitator en energetische coach is mijn grootste vervulling als mensen meer zichzelf kunnen zijn, hun intuïtie en gevoel durven volgen en zich empowered voelen om te doen wat hun hart hun ingeeft.”

Beoordeling van Deelnemers:

0
Inhoud
0
Presentatie
0
Spreker

Kosten

€ 325 per persoon (incl. koffie, thee en water en een avondmaaltijd op zaterdagavond) 

 

Tips!

Wanneer je oefeningen doet kun je soms grote temperatuurverschillen ervaren. Sommige mensen krijgen het heel warm, anderen heel koud. Als je hiervoor gevoelig bent, is het handig om je te kleden in laagjes, of een extra vest of dekentje mee te nemen.

Er zullen kannen water bij de zaal aanwezig zijn, maar mocht je bij je eigen plek water willen hebben, neem dan zelf een flesje mee.

Praktische details, data en locatie

Max. 16 deelnemers

18 en 19 april 2020, vijf dagdelen

vanaf zaterdag 10.00 uur, inclusief zaterdagavond, tot en met zondagmiddag 16.00 uur.

Zaterdag : Ochtend – Middag – Avond

Zondag: Ochtend – Middag

Locatie:

 de Open Ruimte in Almere

J. Bakerstraat 40
1311 GA Almere

Wil je in de buurt overnachten?
Bekijk dan deze pagina’s voor tips:
Bed and Breakfast Almere

 

Avond Eten

Zaterdag avond eten we samen een avondmaaltijd
die voor jou verzorgd wordt.

Lunch

Voor de lunch op zaterdag en zondag organiseren we een zogeheten potluck.
Een potluck is een gezamenlijke maaltijd waarbij elke deelnemer eten meebrengt (vaak zelf bereid) en dat deelt met alle andere aanwezige gasten. Het idee is dat men met minimale kosten toch een zeer gevarieerde maaltijd heeft. En het is in de praktijk heel verbindend om zo te delen en ontvangen.

Bestel je ticket(s)

Klik op onderstaande knop en bestel je ticket(s) voor deze workshop. Heb je vragen over de workshop? Mail dan naar hallo@nieuwetijdskind.com

 • 448
  Shares

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We gebruiken Woocommerce als webwinkelsoftware. Woocommerce plaatst alleen functionele cookies, zodat producten in de winkelwagen opgeslagen kunnen worden. Omdat deze cookies noodzakelijk zijn voor het functioneren van de website, kunnen deze cookies niet uitgeschakeld worden.
 • woocommerce_cart_hash
 • woocommerce_items_in_cart

Deze website maakt gebruik van de software Wordpress. Wordpress plaatst cookies die noodzakelijk zijn om de website te laten functioneren. Deze cookies kunnen daarom niet uitgeschakeld worden.
 • wordpres_gdpr_allow_service
 • wordpress-gdpr-cookies-allowed
 • wordpress_gdpr_cookies_declined

Liever niet
Accepteren